ilmakivääri lupa
tehokas ilmakivääri
pcp ilmakivääri
Tehokas Ilmakivääri

Tehokas Ilmakivääri

Tehokas ilmakivääri ei ole aina tarkka. Hyvän ja tehokkaan ilmakiväärin ostettuaan moni tekee yleisen virheen ja ihmettelee, kun osumatarkkuus onkin yllättäen huono. Tällöin ostetussa ilmakiväärissä ei aina ole vika, vaan on säästetty väärässä kohtaa, eli luodeissa.

Kaikki luodit eivät kestä ilmakiväärin tehoa, jolloin hyvästä ja tehokkaasta ilmakivääristä tuleekin epätarkka. Valitse siis luoti oikein, jotta saat ilmakivääristäsi kaikki irti. Katso lisää luotien valitsemisesta osiossa ”Ilmakiväärin luodit”.

Tehokkaat ilmakiväärit.

Tehokas ilmakivääri & luodin lähtönopeus

Huipputehokkaat ilma-aseet (lähtönopeus yli 370 m/s) ylittävät äänen nopeuden (331,4 m/s, lämpötilan ollessa 0 astetta), mikä lisää aseen häiritsevää meluvaikutusta huomattavasti. Huipputehokkaiden ilma-aseiden teho muistuttaa vastaavien ruutiaseiden tehoa (pienoiskivääri / -pistooli). Suupamausta voidaan vähentää käyttämällä äänenvaimenninta, mitä ilma-aseissakin yleisesti käytetään.

Ilma-aseen valinnassa on syytä kiinnittää huomiota erityisesti sen käyttötarkoitukseen. Tehokkaiden (lähtönopeus yli 300m/s) aseiden käyttömatkat kasvavat heti perinteisestä ilma-aseiden rata-ammuntamatkasta (10 m) pidemmäksi. Koska aseen luotia liikkeelle lähettävä paine on oltava suurempi, pitää asekin valmistaa tukevammaksi. Luotia liikkeelle lähettävä mekanismi aiheuttavat ilma-aseissa melkoisen tärähdyksen, minkä vuoksi esimerkiksi tähtäinlaitteet joutuvat varsin suurelle rasitukselle. Tehokkaissa ilma-aseissa käytetään usein esim. kiikaritähtäimiä, joiden kestävyys pitää mitoittaa varsin hyvin. Kaikkein heikkolaatuisimmat kiikaritähtäimet kestävät huonosti ilma-aseissa.

Huipputehokkaat ilmakiväärit.

3 Replies to “Tehokas Ilmakivääri”

  1. Ostin reilu puolet vuotta vanhan gamo hpami Maximin igt 5.5. ase tuntuu tehottomalta. Pitäisikö läpäistä tai ainakin jäädä luoti kiinni sentin paksuisen mäntylautaan 10 metristä. Asetta on käyttänyt naapurin 13 v pojat. Voiko olla että ois tyhjälaukauksii ammuttu ja se syynä. Ei kai normaalia ole että ase on noin tehoton. Jos on niin miten saa tehoja siinä joku kaasumäntä voiko olla siin vika tai tiiviste..jeesaatkaa NY kiitos.

    1. Kaasumäntäaseet yleensä joko toimivat suunnitellusti, tai sitten eivät ollenkaan. Tehoja ei pitäisi jousi-aseen tapaan kadota hiljalleen käytössä. Läpäisy voi parantua kokoeilemalla kevyempiä luoteja.

    2. Vastaavaa jos jollain ilmenee, niin kannattaa kokeilla suhauttaa kaasumäntään hieman aseöljyä ja pyöritellä asetta, että öljy levittyy tasaisesti. Tuossa itsellä kiinalaisesta ei meinannut kuti tulla piipusta ulos, mutta tipalla öljyä rupesi toimimaan ”paremmin kuin uutena”. Näitähän ei muka saisi öljytä, mutta kun ei ilman tippaa tapa, niin..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *