Paineilmatoimiset ilmakiväärit


Paineilmatoimisilla ilmakivääreillä päästään suureen ampumatehoon käytännössä ilman rekyyliä. Tämän mahdollistaa juuri paineilma. Paineilmatoimiset ilmakiväärit ovat erittäin mukavia käyttää, mutta ne ovat myös hintavampia, kuin normaalit ilmakiväärit. Hatsan ja Benjamin Marauder ovat suuria valmistajia kyseisissä ilmakivääreissä.

Miksi valita paineilmatoiminen ilmakivääri?


Suurin hyöty paineilmatoimisilla saavutetaan lippaan, sekä itse ampumisen keveyden takia. On huomattavasti mukavampaa vain ampua, sekä kevyellä voimalla ladata ase, verrattuna perinteiseen ilmakiväärin vipuviritykseen.


Paineilmatoiminen ilmakivääri sopii myös erityisesti suurta tehoa vaativalle henkilölle, joka ei halua kärsiä rekyylistä.


Miten paineilmatoiminen ilmakivääri toimii?
Paineilmatoiminen ilmakivääri ei toimi vain sormia napsauttamalla, sillä jotenkin se laukaisuun vaadittava energia on aseeseen saatava. Vaihtoehtoina ovat sukelluspullo, tai käsipumppu.

Yleensä paineilmatoimiset ilmakiväärit myydään paketteina, joissa tulee mukana käsipumppu, sekä siihen tarvittavat adapterit. Painesäiliön täyttö pumppaamalla on suhteellisen raskasta, mutta luonnistuu kuitenkin lähes kaikilta. Paljon näppärämpää on kuitenkin aktiivikäytössä hankkia sukelluspullo.

Sukelluspullosta täytettäessä vaaditaan erikseen adapteri , joka ei tule paineilmatoimisten ilmakiväärien pakkauksissa mukana.

Perinteinen autotallikompura ei riitä tuottamaan vaadittavaa painetta aseeseen, sillä täydessä pullossa on painetta n. 200-300 Baaria.
Yhdellä täytöllä ampuu täysitehoisesti aseesta ja kaliberista riippuen noin 20-70 laukausta.

PAINEILMATOIMISET ILMAKIVÄÄRIT.