ilmakivääri lupa
tehokas ilmakivääri
pcp ilmakivääri
Ilmakiväärin lisävarusteet ja tarvikkeet

Ilmakiväärin lisävarusteet ja tarvikkeet

Ilmakiväärin turvallista kuljetusta ja säilytystä varten on hyvä hankkia pehmustettu asepussi. Käytön jälkeen aseen kannattaa antaa hetken kuivua pussin ulkopuolella. Säilytyksen ajaksi on kaukaa viisasta laittaa kivääriin liipaisinlukko, vaikkei sitä erityisesti laissa vaaditakaan.

Ilmakiväärin huoltaminen

Käytön jälkeinen puhdistushuolto onnistuu parhaiten tarkoitusta varten suunnitellussa telineessä, jossa on tilaa myös puhdistusvälineille ja tarvikkeille. Aseen puhdistukseen tarvitaan aseöljyä ja puhdistuspuikko, puhdistusnaru tai puhdistustulppia. On olemassa myös valmiita ilmakiväärin puhdistussarjoja.

Ilmakiväärillä voi ampua muutakin kuin tölkkejä

Pahvin puhkominen, sekä tölkkien ampuminen on kivaa, mutta välillä on terapeuttista keskeyttää rutiinit ja ampua hieman vaihtelevampiin maaleihin. Tätä tarkoitusta varten on erilaisia maalitaululaitteita, jotka merkkaavat osuman äänellä sekä taulun pyörähdyksellä. Hauskuuden ja tarkkuuden lisäämiseksi on myös esimerkiksi metallisia rottatauluja, jotka saa uudelleen pystyyn suoraan ampumapaikalta narusta vetämällä.

Ilmakiväärien kiikarit sekä ampumaetäisyydet

Ilmakivääreillä ammutaan yleensä 10-50 m matkalle, joten yleiskäytössä hyvä tähtäinkiikari on 4x suurentava. Hieman monikäyttöisempi, varsinkin pidemmille etäisyyksille on zoom-kiikari. Yli 10x suurennoksia ei juuri ilmakiväärikäytössä tarvitse. Parallaksisäädöstä on hyötyä vaihtelevilla etäisyyksillä, koska monet ilmakiväärien kiikaritähtäimet on tehdasasetettu 10 m matkalle, mikä mahdollistaa vain 5-20 m käyttöetäisyyden ilman säätöä.

Sporttisempaan ja nopeampaan viihdeammuntaan soveltuvat myös punapiste- ja lasertähtäimet. Varsinkin suuritehoisilla jousimäntätoimisilla aseilla kannattaa rekyylin vuoksi käyttää vain laadukkaita tarkoitukseen sopivia tähtäimiä ja niiden jalkoja. Kiikarin kiinnityksen ruuvit kannattaa varmistaa tipalla kierrelukitetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *