ilmakivääri lupa
tehokas ilmakivääri
pcp ilmakivääri
Ilmakiväärin Huolto

Ilmakiväärin Huolto

Tarkasta AINA ensimmäiseksi että ase ei ole ladattu.

Hyvä huolenpito parantaa toimintavarmuutta ja turvallisuutta sekä lisää aseen käyttöikää. Älä säilytä asetta tai luoteja kylmissä kosteissa olosuhteissa kuten puutarhavajassa, autotallissa tai kesämökillä. Kivääriä ei saa jättää pidemmäksi aikaa vireeseen. Älä myöskään ammu ylimääräisiä tyhjälaukauksia. Käytä aseessasi ainoastaan sille tarkoitettuja luoteja.

Pidä ase kuivana ja puhtaana. Pyyhi se aika ajoin kevyesti ulkopuolelta öljytyllä kankaalla. Vältä öljyn joutumista aseen sisäisiin liikkuviin osiin. Aseen puuosille löytyy hoitoaineita aseliikkeistä.

Öljy vahingoittaa kiikarilinssien pinnoitteita, joten muista pitää linssinsuojat paikallaan kun puhdistat asetta. Linssien puhdistamiseen on myös puhdistusaineita.

Puhdista piippu säännöllisesti (vähintään 500 laukaisun jälkeen). Kätevimmin tämä onnistuu puhdistustulpilla, jotka vain yksinkertaisesti ammutaan aseen piipun läpi. Homma hoituu myös perinteisemmin kevyesti öljytyllä puhdistuspuikolla, mutta piippu täytyy kuivata öljystä ennen ampumista, koska tietyt öljyt saattavat räjähtää piipussa paineen alaisena.

Ilmakiväärin huolto

Öljyä piipun tiivisteet

Öljyä piipun tiivisteet silikonipitoisella öljyllä. Perinteistä aseöljyä ei saa kumitiivisteisiin laittaa.

Ei öljyä männän sisälle

Älä laita mitään öljyä männän sisälle.

Öljyä piippu

Öljyä piippu aseöljyllä. Mikäli aseella on ammuttu kupariluoteja tai ase on huomattavan tehokas, kannattaa käyttää aseöljyn tilalla piipun pudistukseen tarkoitettua ainetta.

Puhdista piippu

Puhdista piippu huolellisesti öljystä.

Käytä huopatulppaa tai puhdistuspuikkoa

Ammu muutama huopatulppa piipun läpi, tai käytä puhdistuspuikkoa.

Kiristä ruuvit

Tarkista kiinnitysruuvien kireys, mutta vältä kiristämästä niitä yli. Älä käytä aseen puhdistuksessa vettä tai pesuaineita.

Jos luoti juuttuu piippuun, niin laukaise ase turvalliseen suuntaan poistaaksesi vireen. Varmista ase. Työnnä luoti puhdistuspuikolla ulos. Poista luoti, äläkä ammu tällaista luotia uudelleen. Jos luoteja on piippuun juuttunut useampia peräjälkeen, voit yrittää lyödä tai kiertää etummaiseen luotiin puhdistuspuikon, josta on harja poistettu. Näin luodit saa usein poistettua piipusta yksi kerrallaan.

Aseen purkaminen on parasta jättää asesepän työksi. Jousimäntätoimisen aseen purkamisessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta, sillä jousi voi väärin purettaessa vapautua äkillisesti voimalla ja vahingoittaa asetta sekä purkajaa. Älä myöskään koskaan yritä purkaa painesäiliötoimista asetta paineistettuna, tai jos et ole varma mitä teet ja miten ase taas kootaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *